Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Atenționări de Cod galben de furtuni în Harghita

 Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de furtuni și ploi torențiale valabile de marți până joi în mai multe județe din țară, inclusiv în Harghita.

 

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate
Interval de valabilitate: 24 august, ora 12:00 – 25 august, ora 10:00

În intervalul menționat, în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Banat, Maramureș și la munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Interval de valabilitate 24 august, ora 14:00 – 24 august, ora 22:00

În intervalul menționat, în jumătatea nordică a Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 60…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.
Notă: Astfel de fenomene se vor semnala și în Transilvania, dar pe arii restrânse.


COD GALBEN

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 25 august, ora 10:00 – 26 august, ora 10:00

În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova și local în Banat, Oltenia, Muntenia și la munte, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.