Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Aterizare forțată pentru cursa Tarom Budapesta-București în care era președintele CJ

Avionul Tarom cu care președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a decolat de la Budapesta și trebuia să ajungă la București a avut probleme în aer, piloții fiind nevoiți să readucă aeronava la sol la circa cinci minute după decolare, a anunțat acesta într-o postare pe Facebook. Borboly Csaba a declarat ulterior, pentru AGERPRES, că la cinci minute de la decolare, avionul aflat deja deasupra norilor s-a umplut cu fum și atunci a observat că una dintre elice s-a oprit.
Însoțitoarele de bord le-au spus pasagerilor să nu intre în panică și să stea cu capul aplecat și la scurt timp după aceea piloții au reușit să readucă avionul pe aeroportul din Budapesta. Borboly Csaba a spus că în momentul în care a văzut că s-a umplut avionul de fum i-a scris un sms soției sale, iar colegilor din Consiliul Județean le-a scris un email în care le-a spus: ‘Sper să putem ateriza. Haideți, găsiți repede un avion, ca să pot ajunge acasă”
Potrivit lui Borboly, toți pasagerii au fost evacuați. Echipajul Tarom a fost profesionist, și-a făcut treaba foarte bine. La fața locului au venit forțele de intervenție. Un domn de lângă mine tocmai a spus: ‘am renăscut’. Am fost anunțați că vom reveni în țară cu o altă cursă Tarom care va decola de la Budapesta la ora 19,55 și va ajunge la București la 22,30, a declarat Borboly Csaba.

Aeronava TAROM RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 15,12 cu destinația București s-a întors pe aeroport după cinci minute de zbor din cauza unei semnalizări necorespunzătoare la motorul nr. 2, afirmă compania aeriană.

„Compania TAROM confirmă faptul că aeronava RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 13,12 UTC cu destinația București s-a întors la aeroportul Budapesta după cinci minute de zbor datorită unei semnalizări necorespunzătoare la motorul nr. 2. Echipajul a acționat conform procedurilor standard în această situație și a aterizat, în deplină siguranță, pe aeroportul din Budapesta. Pasagerii au fost debarcați, în siguranță, și sunt asistați de reprezentanții companiei TAROM”, se menționează într-un comunicat al operatorului aerian.

Sursa agerpres.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.