Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Atragerea de fonduri europene sau organizarea de clăci în folosul comunităţii se numără printre priorităţile CJ Harghita în 2016

Atragerea de fonduri europene sau organizarea de clăci în folosul comunităţii se numără printre obiectivele anului 2016 pentru Consiliul Judeţean Harghita, a declarat preşedintele instituţiei, Borboly Csaba. Acesta şi-a exprimat speranţa că, în noul ciclu de finanţare a Uniunii Europene, Consiliul Judeţean va câştiga cât mai multe proiecte care să ducă la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor judeţului. 
De asemenea, preşedintele Consiliului JudeţeanHarghita a precizat că este nevoie de impulsionarea cooperării între fermieri, de dezvoltarea pieţei de desfacere pentru produsele locale, de organizarea de clăci în folosul comunităţii sau de întărirea legăturilor dintre şcolile profesionale şi antreprenori. 

Consiliul Judeţean Harghita a fost primul din ţară care, în urmă cu trei ani, a demarat un program intitulat „Clacă în folosul copiilor noştri”, prin intermediul căruia s-au renovat mai multe unităţi şcolare din judeţ folosindu-se munca voluntară a membrilor comunităţii. Ulterior, programul s-a extins şi a inclus şi repararea de cămine culturale, dispensare sau electrificarea satelor mici, Consiliul Judeţean alocând anumite sume de bani iar lucrările fiind efectuate cu implicarea autorităţilor locale şi a locuitorilor. 

Totodată, Borboly Csaba a spus că una dintre priorităţile acestui an este şi „alocarea alocarea echitabilă a resurselor, sens în care ne bazăm în continuare pe solidaritatea dintre localităţile şi regiunile noastre”. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a ţinut să puncteze că toate aceste eforturi au ca scop „asigurarea condiţiilor optime de trai ale locuitorilor şi rămânerea tinerilor pe tărâmurile natale”. De altfel, multe dintre programele derulate în ultima vreme de Consiliul Judeţean Harghita au ca principal scop încurajarea tinerilor să rămână în judeţ şi să nu mai plece în străinătate. 

În „Strategia de tineret a judeţului Harghita„, aprobată de consilierii judeţeni în urmă cu două luni, printre principalele obiective se numără sprijinirea tinerilor pentru a putea intra pe piaţa muncii, oferirea de facilităţi celor care doresc să investească într-o afacere, dar şi stimularea participării tinerilor la actul decizional, la activităţi culturale şi încurajarea acestora de a-şi petrece timpul liber în comunitate.

AGERPRES
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.