Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Au avut loc Zilele ceangăiești la Miercurea Ciuc

Foto cu caracter ilustrativ

În weekend, la Miercurea Ciuc au avut loc Zilele ceangăiești, ediția a XVIII-a. Maghiarii din Harghita au fost invitați pe 7 și 8 decembrie, la un eveniment care a pus accent pe moștenirea lui Ioannes Kajoni în rândul maghiarilor din Moldova.

În cadrul evenimentului au avut loc prelegeri organizate de etnografii Péter Halász și Tinka Nyisztor pe această temă, precum și un program de muzică sub conducerea artistică a profesoarei de muzică Ádám Rebeka, în interpretarea lui Erzsébet Bálint, András Hodorog, István Legedi și Pável Bécsai, a corului Casei Copiilor din Miercurea Ciuc și cântăreților grupului Izva.

Organizatorii și susținătorii Zileleor ceangăiești au fost Consiliul Județean Harghita, Centrul Cultural Județean Harghita, Parohia Romano- Catolică Sfânta Cruce, Comunitatea Cengăilor Continuatori de Studii, Grupul de dans a Casei Elevilor din Miercurea Ciuc, Asociația Domokos Pál Péter.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *