Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

În Harghita au fost desființate toate instituțiile de forță ale statului român

În Harghita au fost desființate toatemiercurea-ciuc instituțiile de forță ale statului român iar instanțele de judecată nu mai au voie sa se autosesizeze atunci când văd încălcări ale legii petrecute în vederea favorizării infractorului. Altă explicație nu există pentru ce am văzut recent într-o publicație a primăriei din Miercurea Ciuc de unde aflăm că aleșii locali au votat ce poziție să aibă primăria parte civilă din dosarul penal al fostului primar.
În România legile spun că o primărie NU ARE VOIE să ierte pe nimeni și chiar și atunci când pierde un proces în prima instanță UAT-ul este obligat să consume toate variantele de a câștiga în fața unei persoane sau a unei firme. E clar ca Harghita are autonomie din punctul ăsta de vedere.
Cum să decidă niște aleși locali care să fie poziția primăriei într-un proces penal, cine să o reprezinte sau alte aberații ? Primăria are zeci, poate sute de procese în care este implicată ca parte civilă și tocmai la un proces penal de corupție s-a găsit să dea hotărâri de Consiliu Local care sunt suspecte de FAVORIZAREA hotarareINFRACTORULUI.
Când se vor înființa din nou instituțiile statului în Harghita și vor chema la declarații pe cei care au inițiat o asemenea hotărâre de Consiliu Local și pe cei care au votat cu DA la o asemenea porcărie vă vom anunța și pe dumneavoastră. Până atunci nu putem decât să ne declarăm paralizați de uimire că se poate întâmpla așa ceva într-o țară europeană în anul 2017. E clar că pe aleșii locali din Miercurea Ciuc îi doar în cot de instituțiile gen DNA, Parchet, DIICOT și chiar și de ce ar putea spune o instanță de judecată pe masa căreia ajunge o asemenea hotărâre de Consiliu Local.

Iosub Robert

PS: Cu tot respectul pentru instituțiile statului, dar dacă apărea o astfel de situație în orice alt județ din România scandalul era inevitabil și dosarul penal se deschidea în 24 de ore. Se pare că în Harghita procurorii și judecătorii și-au cam pierdut din autoritate în fața infractorilor. Dacă situația continuă așa poate conducerile centrale ale unor instituții vor decide și ceva schimbări la nivelul județului Harghita. Este ofensator și pentru instituții și pentru toată lumea ce se întâmplă.
Un comentariu la “În Harghita au fost desființate toate instituțiile de forță ale statului român

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.