Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Au fost reluate lucrările la programul de reabilitare termică a blocurilor din Miercurea Ciuc

Antal AttilaProgramul de reabilitare termică a blocurilor de locuit din Miercurea Ciuc a fost reluat parţial, vremea caldă permiţând muncitorilor să înceapă lucrările. Viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a declarat că lucrările la cele aproximativ 30 de blocuri sunt efectuate de trei firme, două din Bucureşti şi una din Bacău. Una dintre firme a început deja lucrările, iar celelalte două vor începe activitatea în data de 14 martie. 
Lucrările trebuie finalizate, după caz, în luna mai sau la mijlocul lunii iunie, în caz contrar firmele urmând să fie penalizate, întrucât este vorba de proiecte cu finanţare europeană. Numărul blocurilor din Miercurea Ciuc reabilitate termic în ultimii opt ani se apropie de o sută.

Locuitorii oraşului şi-au dat seama de eficienţa economică a acestei măsuri, calculele arătând că cei care locuiesc într-un bloc reabilitat termic plătesc facturi cu până la 20 la sută mai mici la plata încălzirii. În acest an, în bugetul local s-au prevăzut 10 milioane de lei pentru programele de reabilitare termică a blocurilor de locuit, care se numără printre priorităţile de investiţii din Miercurea Ciuc.

Sursa: administratie.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.