Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Au fost semnate contractele pentru reabilitarea drumurilor județene din zonele Odorhei și Cristur

  • Încep lucrările de întreținere curentă – plombări

Au fost semnate contractele pentru reabilitarea drumurilor județene din zonele Odorhei și Cristur.

Marți, 6 iulie, la Odorheiu Secuiesc au fost semnate, cu societatea Viaduct SRL, contractele pentru lucrările de întreținere curentă – plombări pe drumurile județene. Valoarea contractelor pentru cele două zone este de 1, 2 milioane lei.

În zona Odorhei lucrările vor fi efectuate pe drumurile județene 131,133,134B, 134C, 137, 137A, 137C, 138 și 138 B, valoarea contractului fiind de 806,00 mii lei.

În zona Cristur, valoarea contractului este de 415,00 mii lei și vor fi efectuate lucrări pe drumurile județene 134A, 135 între Atid și Firtănuș, 136A, între Atid și Crișeni, și 136B între Goagiu și Atid.

Lucrările vor începe pe DJ 134B, între Băile Szejke și Tibod, pentru ca drumul să devină practicabil, având în vedere că din cauza ploilor abundente drumul a fost închis. Va urma apoi reabilitarea drumurilor mai aglomerate dintre Odorheiu Secuiesc și Cristuru Secuiesc, DJ 137 și 138, spre Ibănești.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a subliniat că din cauza traficului intens pe drumurile județene, în zona Odorhei, este foarte importantă asigurarea lucrărilor de întreținere curentă a acestora. Totodată, a amintit că aceste drumuri nu au fost proiectate pentru trafic greu și de aceea trebuie găsită o soluție pentru a remedia această situație.

Vicepreședintele Bíró Barna Botond a adăugat că nevoia de consolidare a drumurilor județene a venit și din partea locuitorilor, deoarece acestea asigură legătura dintre localități și Odorheiu Secuiesc, respectiv Cristuru Secuiesc, iar asigurarea siguranței traficului rutier este foarte importantă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.