Au început probele scrise la BAC 2022. Prezența elevilor harghiteni la proba de Limba și literatura română

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, au început luni, cu proba la Limba și literatura română.

Potrivit datelor furnizate de IȘJ Harghita, la prima probă scrisă, din cei 1.986 de candidați înscriși au fost prezenți 1.951. Au absentat 35 de candidați.
Nu s-au înregistrat eliminări din examen.

De asemenea au fost aprobate șapte cereri referitoare la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, conform normelor metodologice și a procedurilor în vigoare, care vizează: redactare prin dictare, sală separată, mărirea cu o oră a timpului destinat efectuării lucrării scrise, sală separată, redactare prin dictare, sală separată, mărirea cu o oră a timpului destinat efectuării lucrării scrise, citirea subiectelor de către un profesor asistent, redactare prin dictare, sală separată, mărirea cu o oră a timpului destinat efectuării lucrării scrise.

La nivelul județului Harghita, fost organizate șase comisii și o subcomisie de Bacalaureat (două la Miercurea Ciuc, două la Odorheiu Secuiesc cu  o subcomisie la Cristuru Secuiesc și câte una la Gheorgheni și Toplița).

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • marți, 21 iunie – proba obligatorie a profilului
  • miercuri, 22 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării
  • joi, 23 iunie – Limba și literatura maternă

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie 2022.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să parcurgă, cumulat, următoarele etape/condiții:

  1. recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  2. susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  3. media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie 6 (cel puțin).

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul poate fi apelat gratuit în perioada 20 – 23 iunie, între orele 8:00 – 16:00.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy