Au văzut ursul și au chemat jandarmii montani

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Sâmbătă, 8 octombrie a.c., în jurul orei 16:10, doi turiști porniți într-o drumeție în jurul stațiunii Băile Tușnad, din apropierea Turnului Apor au apelat la ajutorul jandarmilor montani, după ce au văzut în fața lor un urs.

Apelul telefonic a fost efectuat de către bărbatul de 38 de ani, din Petroșani, județul Hunedoara prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 și a fost preluat de către colegii din cadrul dispeceratului, care au trimis imediat în ajutorul bărbatului și a femeii de 33 de ani din Timișoara, județul Timiș patrula din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad ce tocmai se întorcea dintr-o misiune de pe un alt traseu turistic.

În mai puțin de 10 minute cei doi jandarmi au ajuns în zonă, au recunoscut ursul ca fiind unul dintre cei ce se regăsesc în permanență în apropierea stațiunii și i-au condus pe cei doi turiști la locul de cazare.

Una dintre misiunile jandarmilor montani este și intervenţia operativă pentru soluţionarea apelurilor populaţiei prin Sistemul Naţional Unic de Apel de Urgenţă „112” și direcţionate către structurile de jandarmi conform indexului de cooperare.

În scopul prevenirii accidentelor în zonele montane sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, Jandarmeria Montană vă recomandă:

  • înainte de a pleca în excursie informaţi-vă asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, starea vremii, condiţiile climaterice locale;
  • plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim ajutor;
  • nu plecaţi singuri pe munte;
  • informaţi cabanierul asupra traseului ales şi înscrieţi-vă în registrul de trafic al turiştilor, lăsând datele dumneavoastră în acesta;
  • folosiţi numai traseele marcate. Urmăriţi marcajele de pe traseu. Nu le parcurgeţi noaptea;
  • nu deterioraţi amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele.
  • solicitați sprijinul jandarmilor montani apelând S.N.U.A.U 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Fotografiile sunt ilustrative, dar surprind chiar pe unul dintre urșii zăriți de turiști.

 INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy