Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Autospecială nouă pentru incendii de pădure, în dotarea ISU Harghita

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Oltul” al județului Harghita au primit o autospecială pentru intervenții la incendii de pădure, care a fost repartizată Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, situat în apropierea zonelor montane, unde în ultimii ani au fost înregistrate cele mai multe astfel de cazuri.
„Această autospecială este un vehicul special construit pentru acest tip de intervenții, care dispune de instalații, echipamente și accesorii destinate lichidării și stingerii incendiilor, iar capabilitățile ”off-road” permit intervenția în zone greu accesibile. Autopompa dispune de tracțiune integrală 4×4, are capacitatea de a transporta 3000 de litri de apă, iar tunul de refulare cu care este dotată permite stingerea incendiilor de la o distanță de siguranță, fără a expune personalul sau tehnica de intervenție.
Dotarea vehicului permite alimentarea cu apă și din surse fără presiune, lacuri, acumulări de apă, râuri, ceea ce reprezintă un real avantaj mai ales atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de sursele cu presiune (hidranți).”, transmite ISU Harghita.
Anul trecut, au fost înregistrate 195 de incendii de vegetație uscată, care au afectat peste 570 de hectare de terenuri. În cazul a 13 incendii de vegetație a fost afectat și fondul forestier.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.