Autovehicule răsturnate din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum

0

Articol disponibil în: Română

Autoturism răsturnat în afara comunei Praid, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, într-o succesiune de curbe de pe D.N. 13B

La data de 04.01.2016, în jurul orei 16:30, B.M. de 49 de ani, din municipiul Timişoara, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 13B, în zona km 12+100 m, în afara comunei Praid, pe direcţia Sovata – Gheorgheni, după o succesiune de curbe semnalizate corespunzător, pe fondul neadaptării vitezei, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile prin partea dreaptă a drumului.

În momentul producerii accidentului, din care a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, acesta nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, situaţie în care cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, pentru care va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni.

Viteza excesivă cu tractorul şi căruţa în curbă – cauza autoaccidentării unui tractorist/căruţaş de 28 de ani, din oraşul Vlăhiţa, între Băile Chirui şi Lueta, care s-a răsturnat în afara drumului comunal

La data de 04.01.2016, în jurul orei 12:15, M.T. de 28 de ani, din oraşul Vlăhiţa, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, format din tractor şi căruţă, pe D.C. 29, pe direcţia Băile Chirui – Lueta, nu a adaptat viteza într-o curbă periculoasă la dreapta şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, prin partea stângă a drumului.

În urma accidentului tractoristul/căruţaş a suferit leziuni corporale, fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Miercurea-Ciuc pentru îngrijiri şi investigaţii medicale.

Cercetările sunt în acest caz continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, pentru care va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.

Sursa: IPJ Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy