Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Avansări în grad înainte de termen la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita

Începând cu data de 01 decembrie a.c.,cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, respectiv al inspectorului general al Jandarmeriei Române 2 ofiţeri şi 2 subofiţeri din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita vor fi înaintaţi în grad înainte de termen.

Ceremonialul militar de avansare în grad a colegilor a avut loc, astăzi 29 noiembrie a.c., în sala de ședințe a Imobilului Harghita Veche din municipiul Miercurea Ciuc și s-a desfășurat în conformitate cu regulamentele militare, prezentarea onorului și raportului, precum și cu citirea ordinului ministrului Afacerilor Interne pentru înaintarea în grad a celor 2 ofițeri şi a ordinului inspectorului general al Jandarmeriei Române pentru înaintarea în grad a 2 subofiţeri, după care, în prezenţa colegilor, s-a trecut la înmânarea noilor grade.

A fost înaintat la gradul de colonel, domnul locotenent- colonel Iamandi Dan, la gradul de locotenent-colonel, maior Radu Toderiță, iar la gradul de plutonier adjutant șef, plutonier adjutant Ambrus Béla și plutonier adjutant Bandas Gheorghe.

În conformitate cu Legea nr. 80/1995, privind statutul cadrelor militare înaintarea în grad a cadrelor militare se poate face la termen, înainte de termen sau în mod excepțional. Înaintarea în grad a ofițerilor, maiștrilor militari și subofițerilor în activitate se face în ordinea ierarhică a gradelor, pe baza competenței profesionale și conduitei morale.

INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.