Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Aversele torențiale au produs inundații în municipiul Gheorgheni

Foto: ISU Harghita

În acest sfârșit de săptămână, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni au acționat pentru evacuarea apei, cu motopompe, din subsolul unui bloc de locuințe și a unui magazin mixt, de pe B-dul Frăției, dintr-un apartament situat în subsolul unui bloc, de pe strada Dr. Fejer David, 10 case și curți, de pe strada Fabrica de cărămidă, demisolul unei case de pe strada Carpați și 2 beciuri/subsoluri ale unor case de pe strada Exterioară, municipiul Gheorgheni. Totodată, ieri dimineață, 21 iunie a.c., pe DN 15, zona Secu, a fost nevoie de intervenția pompierilor din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița pentru degajarea unui brad căzut pe partea carosabilă, care bloca ambele sensuri de circulație, traficul fiind temporar afectat pentru circa o jumătate de oră.

La acest moment, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, sunt intervenții în desfășurare în municipiul Miercurea Ciuc, pentru evacuarea apei din trei gospodării, de pe strada Primăverii.

Pentru ca populația să adopte măsurile de autoprotecție, în zonele vizate de avertizarea hidrometeorologică imediată COD ROȘU pe râurile Mureș și Târnava Mică, sâmbătă, 20 iunie a.c., au fost emise 2 mesaje prin sistemul RO-ALERT. Totodată, în zonele vizate au fost monitorizate permanent cursurile de apă, pentru a stabili dacă nivelul debitelor acestora poate conduce la producerea inundațiilor.

Întrucât în această perioadă a fost semnalată des prezența urșilor în proximitatea comunităților, prin sistemul RO-ALERT au fost emise 12 mesaje de avertizare a populației din Băile Tușnad, Leliceni, Miercurea Ciuc și Izvorul Mureșului.

Sâmbătă, 20 iunie a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni au intervenit pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la o anexă gospodărească (bucătărie de vară), din municipiul Gheorgheni, strada Mocirlei, cu pericol de propagare la o casă și garajele învecinate. Flăcările s-au manifestat pe o suprafață de circa 30 de metri pătrați. În urma incendiului, proprietara a suferit un atac de panică, fiind preluată și transportată la Spitalul Municipal Gheorgheni, pentru investigații suplimentare.

Echipajele SMURD au acordat asistență medicală de urgență unui număr de 15 persoane aflate în dificultate. S-a acordat primul ajutor calificat în cazul a două accidente rutiere, opt diverse afecţiuni medicale, iar cinci intervenţii au fost în cazul unor traumatisme.

Având în vedere că județul Harghita se află sub incidența unei avertizări meteorologice COD PORTOCALIU de precipitații abundente, până mâine dimineață, 23 iunie, ora 10.00, inspectoratul județean pentru situații de urgență rămâne mobilizat pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.