Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Avertisment Europol: Se vând certificate FALSE pentru teste negative COVID-19!

Europol avertizează că în toată Europa se vând certificate false pentru teste COVID negative. Acestea pot fi găsite pe internet, în gări și chiar în aeroporturi.

Certificat test negativ COVID-19 FOTO SHUTTERSTOCK â

Certificat test negativ COVID-19 –  FOTO SHUTTERSTOCK

Un asemenea certificat ajunge să coste între 150 și 300 de euro.

În țări precum Olanda, Franța, Spania și Marea Britanie, polițiștii au descoperit multe teste PCR false. Chiar luna aceasta un bărbat a fost reținut pe aeroportul Luton din Londra pentru că vindea teste contrafăcute pentru COVID, notează presa internațională.

Și pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, 7 persoane cu vârste între 29 și 50 de ani vindeau certificate falsificate pentru COVID la prețuri cuprinse între 150 și 300 de euro, cu mult peste cât s-ar plăti dacă s-ar efectua testul la un laborator specializat. Cei 7 riscă să ajungă la închisoare și să plătească o amendă de peste 350.000 de euro, dacă vor fi condamnați.

În Olanda, tarifele pentru testele contrafăcute erau cuprinse între 50-60 de euro iar autoritățile au avertizat asupra faptului că nu doar cei care le vând riscă o pedeapsă cu închisoarea ci și cumpărătorii, dacă se dovedește că erau infectați și au transmis virusul mai departe.

Europol atrage atenția asupra faptului că astfel de teste contrafăcute pentru COVID sunt extrem de convingătoare și cere o mai mare vigilență din partea statelor europene.

Comunicatul de presă emis de Europol, AICI – CLICK.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.