Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bacalaureat 2021: 51,60% – rata de promovare în Harghita, înainte de contestații

Județul Harghita se află  în coada clasamentului național, în funcție de rata de promovare a examenului de Bacalaureat 2021, rezultatele înainte de contestații.

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 51.60%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 56.4 % și 21.25% pentru promoțiile anterioare .

Au promovat 1.083 de candidați, dintr-un total de 2.099 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 1022 de candidați provin din promoția curentă, iar 61 de candidați din promoțiile anterioare.

Niciun candidat nu a obținut media 10.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • 4 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • 82 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;
  • 13 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 7 / Istorie – 6)
  • 39 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

  • informații furnizate de ISJ Harghita

 

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *