BANI PENTRU STICLE – colectare selectivă în Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Firma de salubrizare Eco-Csík SRL organizează colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje din sticlă în data de 7 noiembrie, sâmbătă în municipiul Miercurea Ciuc. Oricine poate preda sticle și va primi 30 de bani după fiecare kilogram predat, pe loc.

Ediția din primăvară a colectării selective a deșeurilor de ambalaje din sticlă s-a anulat din cauza restricțiilor, dar ediția din toamnă va avea loc. Reprezintă o noutate importantă faptul că banii se vor plăti pe loc: 30 bani/kg.

Cetățenii municipiului sunt așteptați la cele patru puncte de colectare din Miercurea Ciuc – str. Lunca Mare (vizavi de Dedeman), Șumuleu-Ciuc (vizavi de fosta Casă de copii), str. Jigodin (vizavi cu căminul cultural) și bulevardul Frăției (la intrarea Aleii Copiilor), între orele 10:00 și 15:00.

Se pot valorifica borcanele, sticlele de apă minerală, de vin, de bere, de șampanie, de sirop, borcane de alimente pentru bebeluși, sticle de parfum. Totodată, din cauza procedurii diferite de reciclare nu se acceptă geamuri, oglinzi, becuri, pahare, castroane din sticlă termorezistentă, ochelari, tuburi de neon, flacoane de medicamente.

Înaintea predării sticlele trebuie să fie spălate, iar capacele trebuie să fie îndepărtate.

Dacă cineva estimează că are o cantitate de deșeuri care depășește 500 de kg, este rugat să le predea la sediul firmei (Miercurea Ciuc, str. Salcâm nr. 1) și nu la punctele de colectare, în data de 9 sau 10 noiembrie (luni sau marți) până la ora 11:00, și banii vor fi plătiți la casierie.

Purtarea măștilor de protecție și păstrarea distanței de 1,5 m este obligatorie!

Anul trecut în urma celor două campanii de colectare organizate au fost transportate la reciclare aproximativ 65 de tone de deșeuri din sticlă din Miercurea Ciuc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy