Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bărbat atacat și rănit de urs, în Tulgheș. Victima, preluată cu elicopterul de pe stadionul din localitate

Un bărbat de 65 de ani a fost atacat de un urs sâmbătă dimineața, în jurul orei, 9:30,  în localitatea Tulgheș.

La fața locului, pentru acordarea primului ajutor, s-au deplasat un echipaj SMURD Corbu și un echipaj SAJ Borsec.

Conform informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, bărbatul este conștient, însă  prezintă răni la nivelul feței, mâinii drepte și piciorului stâng.

„Victima a fost preluată de echipajul SAJ și primește îngrijiri medicale. A fost alertat elicopterul SMURD de la Tg.Mureș și în circa 30 min. va ajunge în localitatea Tulgheș, pe terenul de sport din localitate.”, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

Contactat telefonic, primarul comunei Tulgheș, Marcel Vancu, ne-a relatat următoarele: „Din informațiile pe care le dețin, nefericitul eveniment s-a petrecut în satul Pintec, chiar într-o familie de vânători. Atacul s-a petrecut în grădina de lângă casă, fiul reușind să își scoate tatăl din ghearele ursului după ce a tras câteva focuri de armă.”

În jurul orei 10:38, elicopterul a ajuns în localitatea Tulgheș, iar victima este preluată și transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Tg.Mureș, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.
Este cea de-a treia persoană atacată de urs în Harghita, în mai puțin de o lună.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *