Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bărbat de 25 de ani, reținut după ce a sustras bunuri din locuințele unor vârstnici

Un bărbat de 25 de ani, a fost prins şi reţinut de poliţişti, bănuit fiind că a sustras bani şi bunuri din locuinţele unor vârstnici de 68 şi 90 de ani, din municipiul Miercurea Ciuc

La data de 23 martie 2021, la ora 12:37, Poliţia Municipiului Miercurea Ciuc a fost sesizată telefonic, prin intermediul S.N.U.A.U. 112, cu privire la comiterea unui furt de bani, din locuința unui bătrânel de 90 de ani.

„La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care, în urma primelor verificări efectuate, a stabilit că, în jurul orei 12:00, un necunoscut a bătut la ușa persoanei vătămate, solicitând o găleată cu apă pentru a efectua activități de curățenie pe casa scării, iar în momentul în care victima s-a deplasat la punctul sanitar, „oportunistul” i-a sustras 200 de lei dintr-un portofel, apoi a plecat.

În aceeaşi zi, la ora 15:57, un nou apel efectuat prin S.N.U.A.U. 112, sesiza Poliţia Municipiului Miercurea Ciuc despre încă un furt din locuință, comis în acelaşi mod, sub acelaşi pretext, de data aceasta victima fiind un localnic de 68 de ani, iar prejudiciul o pereche de pantofi de sport în valoare de 300 de lei.

În scurt timp, prin coroborarea datelor şi indiciilor obţinute în cele două cazuri, poliţiştii au concluzionat că acestea ar putea avea acelaşi autor, astfel încât cele două echipe de cercetare şi-au unit eforturile pentru identificarea acestuia.

Operativitatea şi profesionalismului poliţienesc s-au concretizat în aceeaşi zi, rezultatul fiind acela al identificării unui bărbat de 25 de ani, din comuna Sânmartin, bănuit de comiterea faptei.” , a transmis IPJ Harghita.

Faţă de cel în cauză a fost dispusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca, la data de 24 martie a.c., acesta să fie prezentat Instanţei, prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, cu propunerea de arestare preventivă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.