Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Un bărbat de 57 de ani, reținut pentru braconaj. Arme, carne de vânat şi un autovehicul de teren, confiscate de polițiștii harghiteni

Porniţi pe urmele unei căprioare vânate ilegal, poliţiştii au identificat operativ bănuitul de braconaj, un bărbat de 57 de ani.

La data de 05 septembrie 2020, în cadrul unor activităţi specifice de cercetare şi investigaţie desfăşurate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, au fost obţinute date şi indicii cu privire la un posibil braconaj cinegetic, faptă săvârşită pe raza comunei Plăieşii de Jos.

Pentru verificarea suspiciunilor comiterii unor fapte ilicite, a fost constituită o echipă operativă complexă de poliţişti cu atribuţii în domeniu, care s-a deplasat la faţa locului în vederea aprofundării cercetărilor şi documentării profesioniste a cazului.

„În urma activităţilor operative efectuate, poliţiştii au stabilit că un bărbat de 57 de ani este bănuit că s-ar fi deplasat în zona numită „Veres Szek” din comuna Plăieşii de Jos, pe un fond de vânătoare ce aparţine de A.V.P.S. Miercurea-Ciuc, unde ar fi împușcat fără drept un exemplar femelă din specia cervidă. La locuinţa celui în cauză, poliţiştii au constatat că acesta este membru vânător şi deţine legal o armă de vânătoare, însă aceasta nu era păstrată în rastel, ci într-o anexă din curtea imobilului. În porbagajul unui autoturism de teren parcat în curte, au fost identificate mai multe pete şi fire de păr, cel mai probabil de provenienţă animală, iar într-o magazie a fost identificată cantitatea de aproximativ 30 de kilograme de carne de vânat. Totodată, poliţiştii au descoperit şi o armă neletală supusă autorizării neinscripţionată, deţinută ilegal, precum şi muniţie aferentă armei respective. Astfel, s-a procedat la ridicarea întregii cantităţi de carne, a armei de vânătoare cu 45 buc. muniţie şi a armei neletale cu 40 buc. muniție aferentă. De asemenea, autoturismul de teren presupus a fi fost folosit în activitatea infracţională a fost ridicat şi sigilat, în vederea continuării cercetărilor.”, a transmis IPJ Harghita.

În cauză sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, uz de armă fără drept şi deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.