BI Jandarmii harghiteni continua obținerea de rezultate pe linie silvică

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Sâmbătă, 6 februarie a.c., în jurul orei 16:00, un echipaj de jandarmerie aflându-se în misiune specifică de prevenire şi combatere a delictelor silvice, a depistat în zona numită Pârâul Cicicului, din apropierea comunei Sărmaș, județul Harghita, trei bărbați care desfășurau activități de exploatare a unor arbori.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii din cadrul Detașamentului 5 Jandarmi Toplița i-au identificat pe numiții, B.P. de 33 de ani, B.M. de 25 de ani și S.T.G de 26 de ani, toți trei din comună, care exploatau fără drept arbori din specia rășinoase, fără să poată prezenta documente justificative de exploatare, arborii nefiind marcați silvic.

Jandarmii din cadrul Detașamentului 5 Jandarmi Toplița au solicitat sprijinul Ocolului Silvic Toplița, iar în urma inventarierii și cubării materialului lemnos a rezultat o cantitate de 21,95 metri cubi, aceasta fiind predată în custodie.

Jandarmii le-au întocmit celor în cauză actele premărgătoare, sub aspectul săvârşirii faptelor prevăzute de articolul 107 alin. 1 din Legea 46/2008, Cod Silvic.

Dosarul cu actele de sesizare urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Toplița, în vederea continuării cercetărilor.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy