Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba: „Cetățenii trebuie educați pentru viață și competitivitate în comunități coezive și reziliente”

Învățăm pe tot parcursul vieții și o facem pentru un prezent și un viitor mai bun, atât pentru noi cât și pentru comunitate. În acest context autoritățile locale și regionale au un rol important în asigurarea unei educații incluzive, de înaltă calitate, și a unor oportunități de învățare pe tot parcursul vieții, esențiale pentru acele achiziții care să le asigure cetățenilor competitivitatea pe piața muncii și astfel dezvoltarea socială și economică a unor comunități reziliente și coezive” a apreciat Borboly Csaba la reuniunea Grupului de lucru pentru învățare pe tot parcursul vieții.

Platforma grupului de lucru poate fi studiată aici: http://www.lll-interestgroup.eu/

La această reuniune a participat președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care se implică în domeniul educației și învățării și căreia Borboly Csaba i-a prezentat opiniile și ideile sale.

https://twitter.com/EPP_CoR/status/1526511894617546752

Totodată, Borboly Csaba, a precizat faptul că una din prioritățile Consiliului Județean Harghita este reducerea șomajului și a exodului de creiere și forță de muncă calificată prin dezvoltarea și adaptarea educației la cerințele pieței, subliniind faptul că este nevoie de o cooperare mai strânsă între instituțiile de învățământ, autoritățile locale și regionale și întreprinderi.

Autoritățile locale pot fi o punte de legătură, în special în zonele rurale și mai puțin dezvoltate. Cadrele didactice din secolul XXI se confruntă cu provocări majore în această lume în continuă schimbare din punct de vedere al tehnologiei de aceea trebuie să schimbăm mentalitățile și să sprijinim formarea continuă și învățarea pe tot parcursul vieții în sistemul public de educație În același timp, strategiile de învățare pe tot parcursul vieții și de mobilitate sunt esențiale pentru a promova capacitatea de inserție profesională, cetățenia activă, dezvoltarea personală și reducerea excluziunii sociale.”

  • informații de presă furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.