Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba: „Comisia Europeană ar trebui să analizeze rapoartele României privind aplicarea Cartei Drepturilor Fundamentale în Uniunea Europeană”

  • Drepturile constituționale sunt încălcate din cauza problemei ursului

În cadrul celei de-a 145-a Plenare a Comitetului European al Regiunilor, la 1 iulie, cu privire la Strategia de Consolidare a aplicării Cartei Drepturilor Fundamentale în UE, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a formulat opinii, raportându-se la situația existentă la nivelul județului Harghita și în România.

În  județul Harghita, există probleme reale , viața oamenilor este în pericol în fiecare zi și acest aspect nu primește atenția cuvenită, deoarece ne confruntăm cu o lipsă a consensului și a luării unor măsuri concrete. Cum aplică România, ca membru UE, Directiva Wildlife? Câte vieți mai trebuie sacrificate pentru a pune drepturile omului pe primul loc?”,  a precizat Borboly Csaba.

Conform președintelui Consiliului Județean Harghita, subiectul valorilor democratice și a drepturilor fundamentale, care este dezbătut în aceste momente între statele membre, este foarte sensibil, dar uneori sunt lăsate în urmă aspecte importante: „De exemplu, în cazul coexistenței dintre oameni și carnivorele mari, Directiva Habitate, la articolul 14 și 16 stipulează că sănătatea și siguranța vieții sunt prioritare. Așadar, este dreptul fundamental al cetățenilor de a le fi protejată viața în raport cu animalele periculoase. ”

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *