Borboly Csaba îndeamnă din nou la cooperare pentru echilibrarea bugetului instituției

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Consiliul Județean Harghita i-a acordat distincţia „Medalia Márton Áron” dr-ului Pop Csilla

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita de luni, 18 iulie, a fost deschisă printr-un moment festiv prin recunoașterea profesionalismului dr. Pop Csilla, pe parcursul activității sale și mai ales în tratarea pacienților bolnavi de Covid-19, căreia i-a fost acordată distincția „Medalia Márton Áron”.

Atunci când foarte mulți au făcut pasul în spate, pentru autoprotecție și confort personal, dr. Pop Csilla s-a angajat într-o luptă teribilă cu boala, cu mult peste posibilitățile fizice personale, lăsând binele propriu la urmă, și, în final, sănătatea personală, și tratând și vindecând un număr foarte mare de cazuri cu COVID. Cu o îndârjire personală demnă de un personaj fantastic de Hollywood, sacrificând zile și nopți la rând, a demonstrat că într-o asemenea pandemie teribilă și un singur om poate face diferența. Cu un umor personal unic, râzând în fața bolii și morții, și necunoscând cuvântul „nu” și expresiile „nu se poate” sau „nu mă bag”, a tratat cazuri disperate, ajutând la întoarcerea cu bine în sânul familiilor a foarte multor pacienți” a apreciat dr. Adrian- Cristian Dobrică.

Caracterul de urgență al ședinței a fost dat de necesitatea rectificării în minus de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a unor sume pentru protecția drepturilor persoanelor cu dizabilități, a includerii în buget a sumei încasate de Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc de la Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, bani ce vor fi direcționați pentru lucrări de investiții și aparatură medicală, Centrul Cultural Județean Harghita și  Editura Hargita Népe solicitând rectificarea bugetului în urma câștigării unor proiecte nerambursabile.

Până nu găsim situația de echilibru a bugetului ca până la sfârșitul anului din resurse sigure să putem planifica, propun  să nu facem nici un angajament nou.  Pentru ca investițiile începute să nu fie întrerupte, să nu renunțăm la programe și să asigurăm sumele pentru DGASPC, am dori ca linia de credit să fie aprobată de Comisia din Ministerul Finanțelor. Sunt lucrări pe drumurile județene, vorbim de Dj123 Sânmartin – Eghersec, DJ127 , Ditrău –Tulgheș, DJ 127A, Tulgheș – Valea Rece, DJ 135, limita județului Mureș – Atid, pentru care ar trebui sa utilizăm banii. Nu sunt prea optimist, deoarece colegii din Guvern spun că nu se aprobă nici un credit, dar dacă ne aliniem cu toții poate găsim o portiță. Toată lumea sa se implice ca să putem convinge Ministerul Finanțelor, să facem toate demersurile pentru a primi un aviz favorabil și să nu trebuiască să facem diminuări, reorganizări” a subliniat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

  • foto și informații furnizate de Biroul de Presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy