Borsec: A început a treia procedură de achiziție publică pentru construcția de locuințe sociale

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Primăria orașului Borsec anunță că așteaptă, până pe 12 august, ofertele în cadrul sistemului național de achiziții publice pentru licitația  privind construcția de locuințe sociale.

Aceasta este a treia licitație pentru investiția de 5,8 milioane de lei realizată prin Programul Operațional Regional,  iar  până în prezent nu s-a găsit nici un contractant. se arată într-un comunicat emis de Primăria Borsec.

„Proiectul prevede demolarea a patru clădiri aflate într-o stare avansată de degradare și construirea de noi locuințe sociale pentru categoriile defavorizate de locuitori din oraș. Trei clădiri sunt situate pe strada Petőfi Sándor iar încă una pe strada Nadășa. Clădirile care vor fi demolate nu aparțin patrimoniului cultural, nu sunt încadrate în categoria monumentelor istorice. Clădirile noi construite vor găzdui în total 20 de locuințe sociale: 12 în imobilul de pe strada Petőfi Sándor, care va fi cu două nivele, parter şi mansardă, și 8 locuințe în cealaltă clădire de pe strada Nadășa, care va fi tot cu două nivele.”,  informează sursa citată.

Potrivit primarului Mik József construirea noilor imobile va fi însoțită de reabilitarea și construirea drumurilor de acces, respectiv amenajarea spațiilor publice aferente.

Primarul a subliniat, prețul ridicat al materiilor prime și creșterile salariale din sectorul construcțiilor au avut un impact semnificativ și asupra acestei investiții. Deși devizul general al lucrărilor a fost actualizat la 5,8 milioane de lei, nici cea de-a doua licitație nu a avut succes.

Procedura de achiziție poate fi vizionată aici!

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy