Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Botoşănean condamnat pentru fals în înscrisuri, în dosarul şefului CJ Harghita

Un botoşănean judecat în procesul ce îl vizează pe Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, după o procedură de judecată simplificată, derulată de Curtea de Apel Târgu Mureş. Şi asta pentru că s-a declarat vinovat de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Alături de Daniel Cristian Mandache, alţi doi inculpaţi din dosar au avut parte de aceeaşi procedură, după ce şi-au recunoscut vinovăţia. În schimb, în cazul altor zece inculpaţi, printre care şi Borboly Csaba, procesul continuă pe rolul Tribunalului Harghita. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2007 – decembrie 2012, Mandache, angajat la Societatea de Construcţii Feroviare Iaşi – Laborator Central , ar fi falsificat documente care au stat la baza unui raport de expertiză tehnică ce urma să reducă prejudiciul stabilit de Camera de Conturi în sarcina CJ Harghita, produs prin efectuarea de plăţi nelegale către societatea Travia Group SRL, controlată de consilierul judeţean Domokos Palffy.
Potrivit DNA Târgu Mureș, Borboly Csaba a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată și calificată — câte 3 acte materiale, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată și calificată — 3 acte materiale, două infracțiuni de fals intelectual și denunțare calomnioasă.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.