Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Branşamente ilegale şi instalaţii clandestine identificate în Odorheiu Secuiesc. 6 dosare penale au fost întocmite de polițiști

Foto cu caracter ilustrativ

 

Amplă acţiune organizată de poliţiştii harghiteni în municipiul Odorheiu Secuiesc, în vederea identificării unor branşamente ilegale şi instalaţii clandestine, în scopul sustragerii de energie electrică şi gaze naturale.

Poliţiştii şi specialiştii unor companii de electricitate şi gaze au verificat 8 locaţii ale unor persoane fizice şi/sau juridice, iar în urma constatărilor efectuate au fost întocmite 6 dosare penale, prejudiciul estimativ ridicându-se la cel puţin 200.000 de lei.

La data de 28 ianuarie 2021, în baza unor date şi indicii obţinute anterior prin activităţile specifice de cercetare şi investigaţie desfăşurate pe linie de furturi de energie electrică şi gaze naturale, poliţiştii harghiteni au organizat o amplă acţiune, cu forțe mărite şi sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, la care au fost cooptaţi 17 specialişti ai unor companii de profil.

Pe parcursul acestor activităţi operative au verificate 8 locații ale unor persoane fizice şi juridice, iar în urma constatărilor efectuate de specialiştii în domeniile de electricitate şi gaze, au fost întocmite 6 dosare penale privind infracțiuni de furt de energie electrică și gaze naturale.

Astfel, au fost identificate racordări ilegale la rețeaua electrică în scopul sustragerii de energie, racordări ilegale la sistemul de alimentare cu gaze naturale, precum şi lucrări neautorizate care au modificat indexul de citire şi alte lucrări neautorizate la tabloul electric.

În urma primelor estimări, specialiştii au stabilit că prejudiciul total cauzat este de aproximativ 200.000 de lei.

În cauză sunt continuate cercetările, în vederea identificării tuturor celor implicaţi, precum şi pentru stabilirea şi recuperarea integrală a prejudiciului.

  • IPJ HarghitaFaci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *