Camera nou-născutului – de ce ai nevoie?

0

Articol disponibil în: Română

Sursă foto: pinterest.com

Tablourile, covoarele stratificate, decupajele de perete sunt excelente, dar, când vine vorba de organizarea camerei unui nou-nascut, trebuie să începi cu o listă simplă. De ce ai nevoie într-o încăpere? 

 

Iată un plan ideal:

 

  1. Unde doarme copilul

Indiferent dacă este într-un coșuleț sau un pătuț, bebelușul va trebui să doarmă undeva. De asemenea, vei avea nevoie de o saltea și cearșafuri, un protector pentru saltele, în caz de accidente, și ceva care să țină de cald. Nu uita perdelele sau jaluzelele – vei dori să poți face întuneric în cameră pentru un somn liniștit.

 

  1. Unde schimbi copilul

Uneori, în grabă, îl vei putea schimba pe cel mic și pe podea, dar, imediat după naștere, este bine să nu faci eforturi mari. Vei avea nevoie de o rogojină pentru schimbarea scutecelor și, eventual, de un cadru separat. Adaugă, în această zonă, și un coș de gunoi sau o găleată cu capac, în funcție de preferință. Nu este necesar să cumperi o masă specială: orice suprafață plană, la o înălțime bună pentru tine, este suficientă. Poți folosi o cuvertură pentru a o acoperi și o poți schimba în funcție de nevoie.

  1. Unde depozitezi hăinuțele

Să ai un copil este ca și cum ai împinge un bulgăre de zăpadă pe un munte: acumulează o mulțime de lucruri… și tot mai multe produse. Vei avea nevoie de un spațiu unde să depozitezi hainele prichindelului, să pui jucăriile pe care le poți lua de pe Babyneeds și alte obiecte. De obicei, va fi suficient un dulap, plus câteva cutii de depozitare – toate așezate la distanță sigură de accesul său, pentru a evita accidentările.

 

  1. Unde mănâncă copilul

 

Bineînțeles că poți hrăni bebelușul oriunde, dar faptul că ai un spațiu dedicat în camera sa, de tip creșă, îți asigură un loc privat, fără zgomot, în afară de restul casei, unde nu întotdeauna este liniște sau spațiu suficient. Vei avea nevoie de un scaun confortabil. Asigură-te că acesta este lângă o piesa plată de mobilier, unde poți pune un pahar cu apă și, probabil o lampă, astfel încât să nu fii orbită de o lumină puternică în mijlocul nopții.

 

Pentru somn:

  • Saltea
  • Pătuț
  • Protectoare pentru saltele
  • Perdele sau jaluzele groase

 

Pentru schimbare:

  • Masă de schimbat sau o piesă adecvată de mobilier 
  • Coș de gunoi 

 

Pentru depozitare:

  • Comodă haine
  • Jucărie / carte / alte obiecte în cutii de depozitare pentru copii

 

Pentru hrănire:

  • Fotoliu sau balansoar și un scaun, dacă este nevoie
  • Masă extensibilă
  • Lampa sau lumina de veghe

 

Acestea fiind spuse, iată un ghid pentru lucrurile de bază, de care vei avea nevoie atunci când cel mic va apărea în casa ta. Sunt câteva obiecte pe care le vei folosi zilnic, așadar investește cel mai mult în ele. Niciodată nu sunt suficiente lucruri pentru bebeluș, iar pe măsură ce crește vei realiza că nu toate jucăriile sunt folosite și te vei trezi cu o sumedenie de lucruri, așadar nu le trata cu prioritate. Focusează-te pe obiectele de bază, esențiale, mai ales în primii ani de viață ai săi. 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy