Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Activități de prevenire anticorupție destinate cetățenilor și polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în cadrul Campaniei Anticorupție „M.A.I. etic , M.A.I. integru!”

În contextul Campaniei naționale de promovare a integrității „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”, inițiate și realizate de către Direcția Generală Anticorupție, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Harghita au desfășurat, în perioada 25-29.10.2021, activități de prevenire a faptelor de corupție adresate polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita – Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și cetățenilor.

Astfel, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Harghita, împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita – Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au distribuit peste 100 de materiale preventive cu mesajul ,,Investigăm pentru siguranța dumneavoastră”. Au fost purtate discuții cu cetățenii și, totodată, cu operatori economici cu puncte de lucru în cadrul Complexului Comercial NEST și Magazinului Central Tulipan din Miercurea Ciuc, comunicându-le acestora competența D.G.A, consecințele implicării în săvârșirea unor fapte de corupţie și posibilitatea sesizării faptelor de corupție la Call Center-ul Anticorupție 0 800 806 806.

De asemenea, cu acest prilej, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita – Serviciului de Investigare a Criminalității Economice le-au comunicat acestora detalii cu privire la competență, consecințele implicării în săvârșirea unor fapte de evaziune fiscală ori nerespectarea prevederilor legale privind comunicarea publică a operelor muzicale în scop ambiental, precum și alte fapte antisociale circumscrise domeniului economico-financiar.

Obiectivele campaniei sunt de creştere a gradului de implicare a personalului M.A.I. cu privire la semnalarea unor posibile fapte de corupţie şi la manifestarea unui comportament etic, sensibilizarea cetăţenilor cu privire la efectele nesemnalării faptelor de corupţie despre care iau la cunoştinţă, promovarea comportamentelor pozitive şi a imaginii de integritate regăsite în rândul majorităţii angajaţilor M.A.I., precum şi creşterea gradului de educaţie anticorupţie a cetăţenilor.

Informații suplimentare despre această campanie și materialele de promovare utilizate în context pot fi vizualizate pe site-ul Direcției Generale Anticorupție, meniul Mass-media/Campanii de informare/“M.A.I. etic, M.A.I. integru” sau pe link http://www.mai-dga.ro/arhive/category/campanii-de-informare.

Reamintim, pe această cale,  datele de contact ale Direcției Generale Anticorupție  – Serviciului Județean Anticorupție Harghita, sediul în Municipiul Miercurea Ciuc, Bld. Frăției, nr. 6, telefon/fax 0266.310.280, și adresa de e-mail harghita.dga@mai.gov.ro.

 

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE HARGHITA
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.