Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Când îți pasă cu adevărat, orice este posibil. Ursuleț aproape mort, pus pe picioare

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva transmite că starea unuia din ursuleții salvați acum două săptămâni din Parcul National Piatra Craiului s-a îmbunătățit, grație eforturilor echipei de la Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears, care a preluat cei doi pui de urs, și a specialiștilor Vets4Wild Romania, care l-au îngrijit în această perioadă.

„Puiul rănit se simte mult mai bine. I s-au oprit crizele, poate mânca singur și s-a îngrășat aproximativ 500 de grame. Poate chiar să se şi plimbe puțin, așa cum se vede în imaginile Centrului pentru Reabilitarea Urșilor Orfani.”, transmite Romsilva.

****
 Acum două săptămâni, un turist a semnalat la numărul de urgență 112 prezența a doi pui de urs abandonați în zona Cheile Dâmbovicioarei din Parcul Național Piatra Craiului. Imediat, la fața locului s-au deplasat rangerii parcului și reprezentanți ai Gărzii de Mediu Argeș și ai Jandarmeriei. Cum nu a fost semnalată prezența ursoaicei, puii erau slăbiți, deshidratați, iar unul din ei avea mai multe răni, s-a decis capturarea lor.
Cei doi pui de urs au fost preluați de Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani, singurul de acest fel din Euopa, unde vor fi îngrijiți și, ulterior,  reintroduși în mediul lor natural.
Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din județul Harghita este singurul centru de acest fel din Europa și a fost înființat în urmă cu 17 ani. De atunci, echipa centrului a salvat peste 150 de pui de urs.nPuteți să aflați mai multe despre centru pe pagina lor de internet: https://bear-again.com/despre/

Click AICI  pentru vizionarea filmulețului cu salvarea celor doi pui de urs de acum două săptămâni.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *