Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Carambol uriaș pe o autostradă din Ungaria. Trei români, printre victime

Nu mai puțin de 37 de mașini și cinci camioane s-au ciocnit sâmbătă, 11 martie, pe o autostradă din Ungaria, la 30 de kilometri de Budapesta, din cauza unei furtuni de praf,  iar în urma coliziunii, zeci de persoane au fost rănite.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că printre persoanele rănite se află trei cetățeni români, dintre care unul în stare gravă.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat sâmbătă că Ambasada României la Budapesta a fost alertată de către un cetățean român, prin intermediul numărului de telefon de urgență, despre accidentul în lanț produs pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta.

Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetăţean român, prin intermediul numărului de telefon de urgenţă, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14,25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localităţile Tatabanya şi Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule. (…) Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află şi trei cetăţeni români, dintre care unul a fost grav rănit. De asemenea, autorităţile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unităţi medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgenţă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MAE.

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autorităţile locale pentru informaţii legate de unităţile medicale la care au fost transportate persoanele rănite şi cu membrii de familie ai persoanelor afectate, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, precizează sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-1-384 76 89, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon al ambasadei: +36 30 535 69 12.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.