Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Casă arsă din cauza coșului de fum necurațat

Ieri, 27.09.2018, la ora 14:40, dispeceratul ISU „Oltul” Harghita a fost anunţat, prin numărul unic de urgență 112, despre producerea unui incendiu la o locuinţă din Suseni.

La faţa locului s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă, cu 1 ofiţer şi 5 subofiţeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, precum şi 2 autospeciale cu 9 pompieri civili din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Suseni și Chileni.

La sosirea echipajelor de intervenţie, ardea casa de locuit, în întregime, cu pericol de propagare la casa și anexa gospodărească, aflate în imediata apropiere. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, acesta fiind lichidat la ora 16:15.

Ca urmare a producerii acestui incendiu, au ars: acoperişul casei, cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 55 mp, pereții laterali, din lemn, pe circa 80 mp, mobilierul din două camere, aparatură electrocasnică, haine, documente de identitate, un motofierăstrău cu lanț, un televizor, un frigider, trei covoare și alte obiecte din casă.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul/scânteile produse de coşul de fum deteriorat. În urma intervenției, s-au salvat bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 10.000 lei. O dată cu apropierea sezonului rece, atragem atenţia asupra modului de respectare a regulilor de prevenire a incendiilor produse ca urmare a utilizării mijloacelor de încălzire cu defecţiuni sau improvizaţii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.