Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Casa „Sf. Iosif” din Odorheiu Secuiesc adăpostește aproximativ 140 de copii de diferite vârste

Casa „Sf. Iosif” de pe str. Setejarului din Odorheiu Secuiesc adăpostește aproximativ 140 de copii de diferite vârste, copii orfani de unul dintre părinți sau chiar de ambii, sau copii care provin din familii precare.

Casa, administrată de măicuțe, își asigură existența din donații. Consumă anual aproximativ 20 de tone de cartofi, 4 tone de cereale și au parte de carne o dată pe săptămână. Factura la gaz atinge suma maximă de 6.000 Euro, în timp ce factura de la curent este de 2.000 Euro constant. Orice ajutor este binevenit aici, fie că este vorba de o carte, pentru sala de lectură, căști pentru sala de limbi străine sau haine.

Cei 140 de copii reprezintă aproximativ 45% din copiii Liceului Teoretic Marin Preda, singura școală românească pe o rază de 50km.

Conform Agerpres, istoria Casei Sf. Iosif începe în anul 1995, când Fundația elvețiană „Basel Hilft” a construit așezământul și a dorit, de la bun început, să ofere găzduire copiilor orfani sau nevoiași. După ce imobilul cu 200 de camere de pe Dealul Cserehat din Odorheiu Secuiesc a fost finalizat, autoritățile locale au vrut să-i schimbe destinația și să amenajeze un centru cultural sau o facultate. Reprezentanții fundației elvețiene s-au împotrivit și au donat clădirea Congregației „Inimi Neprihănite”, iar de 18 ani sute de copii, indiferent de religie sau etnie, sunt îngrijiți aici cu dragoste și devotament.

Mai multe detalii aici sau aici.

iosif
2 comentarii la “Casa „Sf. Iosif” din Odorheiu Secuiesc adăpostește aproximativ 140 de copii de diferite vârste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.