Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cățel salvat dintr-o râpă de salvamontiștii harghiteni

Foto: Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont

Pentru că nu putem spune Nu, pentru că orice suflet e un suflet… – acesta este crezul după care salvatorii montani își călăuzesc pașii în profesia lor.

Intervenția salvamontiștilor din Harghita pentru recuperarea unui cățel căzut și rămas blocat, de câteva zile, într-o râpă a salvat viața patrupedului.

Poliția Locală din Odorheiu Secuiesc a postat un comunicat referitor la operațiune de salvare a câinelui blocat pe o stâncă:

Foto: Poliția Locală Odorheiu Secuiesc

Dispeceratul Poliției Locale a municipiului Odorheiu Secuiesc a fost înștiințat prin telefon despre faptul că, pe dealul Budvar, într-un loc greu accesibil și periculos este blocat un câine.
Cu ajutorul unei drone s-a verificat veridicitatea acestui fapt și starea animalului. Imaginile surprinse au fost înmânate instituției noastre, cu ajutorul cărora s-a aflat locul precis al câinelui.

Polițiștii locali împreună cu membrii salvamontiștilor Harmont, s-au deplasat la fața locului unde cu ajutorul echipamentelor și al priceperii au reușit să ajungă la animalul captiv și să- l salveze în siguranță.
La această acțiune de salvare a participat și un polițist local, care este totodată și membru al echipei salvamontiștilor.

S-a aflat mai apoi faptul că, aproximativ în urmă cu o săptămână, în preajma Revelionului, ar fi ajuns câinele în acest loc periculos, unde s-ar fi ascuns din pricina zgomotelor puternice produse de petarde.
Animalul a fost transportat la medicul veterinar unde s-a constatat că nu deține cip de identificare.
Din acest motiv solicităm ajutorul tuturor cetățenilor pentru a-i putea găsi stăpânul.

Conducerea Poliției Locale a municipiului Odorheiu Secuiesc

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.