Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ce nu trebuie să mănânci ca să nu faci cancer

Numărul de pacienți diagnosticați cu cancer este în creștere, iar cauzele cancerului variază, de la mediul în care trăim până la emoțiile noastre. De asemenea, produsele alimentare au și ele un impact decisiv asupra sănătății noastre.
Dr. Otto Wartburg și alți experți în sănătate au avertizat de multe ori ca zahărul este cel mai prosper aliment pentru cancer. De fapt, ei au făcut acest lucru încă din anul 1920. download
Medicii precizează că nu ar trebui să consumăm mai mult de 25 de grame de zahăr pe zi, adică 6 lingurițe. Acestea includ deopotrivă zahărul pus în cafea și zahărul ascuns în produsele mâncate zilnic. Din păcate, pe cel ascuns în produsele alimentare sau în băuturi este aproape imposibil să-l estimăm. Cercetările științifice arată însă că un om consumă, în medie, 19,5 lingurițe de zahăr pe zi, echivalentul a 82 de grame, cantitate mult peste cea indicată de medic.

Astfel spus, prin eliminarea zahărului din consum, practic organismul nu poate dezvolta cancer!

Iată cum ar trebui abordată problema și ce ar trebui să facem în acest sens. În primul rând, să eliminăm produsele încărcate cu zahăr rafinat – prăjituri, bomboane, cookie-uri, etc. Alte alimente care  pot conține cantități mari de zahăr sunt iaurturile cu fructe, cerealele, pâinea din cereale integrale, dar și produsele scăzute în calorii.
Cert este că ar trebui să cumpărăm cât mai puține produse preambalate și să ne axăm pe produsele proaspete.
O dietă bazată pe legume și fructe, proteine animale sănătoase (se evită carne roșie), și alimente cu valoare nutritivă ridicată ne vor asigura o sănătate optimă.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.