Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ce pantofi de protecție cu bombeu să alegi în funcție de nevoile tale

Fiecare dintre modelele de pantofi de protecție și siguranță din care poți alege are caracteristicile sale specifice, fiind astfel important să alegi ceea ce ți se potrivește cel mai bine. În funcție de nevoile pe care le ai, de mediul de lucru în care îți desfășori activitatea sau de riscurile asociate jobului, poți alege dintr-o gamă variată de modele de pantofi cu bombeu. Mai jos vei găsi câteva dintre cele mai utile informații despre alegerea unor pantofi de acest fel.

Caracteristicile pantofilor de protecție cu bombeu

Pantofii cu bombeu din oțel oferă un confort sporit picioarelor, mai ales că acest material este destul de ușor. De asemenea, acești pantofi oferă și confortul termic dorit, pentru că este vorba despre un material care conduce mai puțin decât alte materiale frigul sau căldura.

Bombeul din compozit este ultima noutate în materie de pantofi de protecție, iar materialul din care este realizat acesta prezintă mai multe avantaje. Poate fi vorba de bombeu din policarbonat, acesta fiind foarte ușor, nu conține metal și este un bun izolator termic, dar și de bombeu din fibră compozită, acesta nefiind metalic sau magnetic și nu conduce frigul sau căldura, asigurând confortul termic necesar.

 

Pentru că oțelul este un material mai puternic decât fibra compozită, este nevoie de mai puțin material pentru un bombeu, deși ambele pot avea aceeași rezistență. Așadar, bombeurile din fibră compozită sunt mai groase, iar pantofii sunt mai lați pentru a avea aceeași rezistență cu cea a pantofilor cu bombeu din oțel.

 

Cu toate acestea, oțelul este mai greu, iar dacă preferi pantofi mai ușor, cu care să te miști mai bine, este de preferat să îi alegi pe cei cu bombeul din fibră compozită.

Cum protejează pantofii cu bombeu?

Pantofii de protecție sau siguranță care au bombeul din policarbonat și care suferă un impact major își vor recăpăta forma, însă cei care au bombeul din oțel vor rămâne puțin îndoiți din cauză că se vor îndoi sub greutatea obiectului.

 

Bombeul din aluminiu se va îndoi la fel ca cel din oțel, iar dacă greutatea obiectului care cade pe picior este prea mare, există chiar riscul ca acesta să se rupă. Un risc mai scăzut de deteriorare există în cazul pantofilor cu bombeu din fibră compozită, deoarece este vorba despre un material care absoarbe șocul în mod eficient.

Ce pantofi cu bombeu să alegi?

De pe https://www.topprotectie.ro/catalog/pantofi-lucru-bombeu-135661 poți alege unul dintre numeroasele modele de pantofi care ți se potrivesc. Modele de pantofi de vară, realizați din materiale ușoare, care permit picioarelor să respire eficient pentru a preveni transpirația, pantofi realizați din microfibră hidrofobă pentru o rezistență crescută în medii de lucru umede, pantofi din piele de nubuc sau din materiale sintetice de calitate, cu bombeu din oțel, din aluminiu sau din alte materiale, rezistenți la zgârieturi, la umiditate și cu o rezistență crescută la șocuri, variantele din care poți alege par nelimitate. De asemenea, poți alege din gama variată de culori sau mărimi, astfel încât potrivirea să fie într-adevăr perfectă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.