Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cel mai bun prieten al abuzului – președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba?

Recent, ne-a parvenit la redacție o știre de la un grup de cetățeni din Corund care se confruntă cu o gravă problemă despre care nu dorește să discute nimeni public, de teama represiunilor administrației publice conduse de oamenii UDMR-ului.
Consiliul Județean Harghita a demarat un proiect cu finanțare europeană pentru construirea în județ a mai multor stații de transfer a deșeurilor, în valoare de peste 200 de milioane de lei, dintre care una este situată în localitatea Corund. Despre banii sifonați din acest proiect vom vorbi în alt articol. Acum ne aplecăm asupra faptului că stația de gunoi din Corund este amplasată exact lângă casele unor locuitori din comună, care, dacă acest proiect se va realiza, vor fi nevoiți să se trezească în fiecare dimineață în mirosul specific unei gropi de gunoi, respectiv al tuturor aromelor și mizeriilor care o însoțesc.
Cetățenii indignați au acționat pe lângă autoritățile locale și județene, pe lângă primarul Katona Mihaly și președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, pentru a le cere să le respecte condiția umană și să nu fie nevoiți să suporte o viață întreagă un depozit de gunoi în fața casei. Fără rezultat, însă. Mai mult chiar, când cetățenii au acționat în instanță pentru a-și apăra dreptul de a trăi în aer curat, cei doi șefi de administrație locală au reacționat. După cum declară cetățenii care ne-au sesizat, Borboly Csaba a trimis o adresă în care cere chiar demolarea casei unuia din cei care și-au asumat cauza apărării dreptului lor de a trăi într-un mediu curat, Sera Zoltan. Mai precis, Borboly Csaba nici nu vrea să recunoască dreptul oamenilor de a locui acolo unde au casele și a cautat, împreună cu consilierii săi juridici și cu primarul Corundului, tot felul de căi pentru a-i determina pe oamenii aceia să renunțe la a-și apăra drepturile. Justiția le-a dat însă dreptate oamenilor din Corund și pentru moment au fost stopate lucrările de la stația de gunoi.
E halucinant că președintele CJ Harghita, pe care noi îl știm altfel, pune mai presus de drepturile cetățenilor județului, care l-au votat și care întâmplător sunt maghiari, interesele financiare de realizare cu orice preț a depozitului de gunoi de la Corund.
Ceea ce se întâmplă la Corund este expresia clară a modului în care înțeleg șefii județului Harghita să facă administrarea acestuia, abuziv, fără a respecta drepturile oamenilor pe care pretind că-i reprezintă.
Ne întrebăm ce fac instituțiile statului, ce face DNA și alte structuri care ar trebui să acționeze pentru respectarea legalității?
Domnule prefect, unde e instituția pe care o conduceți? Sau cei din Prefectură care trebuie să vadă aceste lucruri spun că nici acest lucru nu exista în realitate, ca și alte lucruri la care se închid ochii și care permit perpetuarea stării de lucru din județ, în care legea este respectată facultativ?
Personal am aruncat o privire peste contractele făcute pentru acest măreț proiect ecologic. Poate se trezește vreo instituție pe la Harghita să se uite și ea peste achizițiile de la Consiliul Județean. Un DNA, de ce nu DIICOT, că e treaba în grup sau vreun serviciu de ăsta de se dă secret, vreun consilier județean din opoziție, cineva … mai e cineva treaz în Harghita sau v-a culcat corupția pe toți ?

I.R.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.