Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Senatorul Verestoy Attila, cel mai longeviv parlamentar

 Senatorul Verestoy Attila, care a obţinut la alegerile din 11 decembrie un nou mandat de senator, este cel mai longeviv parlamentar, singurul prezent în Legislativ fără întrerupere, din 1990.
Verestoy Attila a candidat pe prima poziţie a listei UDMR pentru Senat în Harghita şi a obţinut mandatul la distribuirea directă, după ce Uniunea a obţinut în judeţ un scor de 85,3%, conform Ziare.com.
După alegeri, Verestoy a declarat că de la noul Parlament aşteaptă stabilitate, reforme structurale, dar şi dezvoltare economică.
“În primul rând aştept stabilitate pentru că un guvern care e susţinut de o largă majoritate poate să ofere, într-adevăr, o coerentă legislativă şi o bună activitate a Executivului. Mă aştept să pornim reformele structurale în sănătate, în învăţământ, probleme cheie pentru viitorul acestei ţări. La fel, îmi doresc că, într-adevăr, să avem o regândire a dezvoltării pe infrastructură, mai ales în Transilvania, care a lăsat mult de dorit. Avem probleme care trebuie remediate urgent privind alocările pentru localităţile care sunt subdezvoltate (…). Trebuie să creăm locuri de muncă şi pentru asta trebuie să stimulăm nu numai prin declaraţii, dar şi prin măsuri legislative şi ale Executivului, industria autohtonă. Cred că, mai ales în zona noastră, este foarte bine dacă ne aplecăm cu un sprijin gândit şi o strategie pentru micii producători agricoli, pentru fermele familiale”, a declarat Verestoy Attila.
În ceea ce priveşte respectarea drepturilor minorităţilor, senatorul a spus că trebuie rezolvată problema folosirii simbolurilor pentru că “este anacronic că în secolul 21 să existe dispute pe aceste teme”.
Senatorul Verstoy Attila s-a născut la 1 martie 1954 în Odorheiu Secuiesc. În 1978 a absolvit facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii Bucureşti, iar din 1999 este doctor în chimie anorganică şi protecţia mediului la Universitatea Politehnică, Bucureşti.
Verestoy Attila se află la al şaptelea mandat consecutiv de senator, la care se adaugă perioada cuprinsă între 1990 şi 1992 când, de asemenea, a fost prezent în Parlamentul României. De asemenea, ocupă funcţii de conducere la nivel central şi teritorial în UDMR din 1989 şi a înfiinţat fundaţia caritabilă “Dr. Verestoy Attila”.
Senatorul UDMR este şi unul dintre cei mai bogaţi parlamentari. Potrivit ultimei declaraţii de avere făcute publice, Verestoy Attila deţine mai multe suprafeţe de teren în Bucureşti, Harghita şi Ilfov, două case în Ilfov, respectiv Cristuru Secuiesc, un apartament în Odorheiu Secuiesc şi alte două în Bucureşti. De asemenea, senatorul UDMR are un autoturism BMV X3 şi un altul Audi S8, o colecţie de bijuterii estimată la 58.000 de euro şi o colecţie de tablouri evaluată la aproximativ 25.000 de euro. În declaraţia să de avere, Verestoy Attila a specificat că deţine, el sau soţia să, sume în mai multe conturi, depozite bancare şi fonduri de investiţii, atât în euro, cât şi lei, la bănci sau fonduri de investiţii din ţară sau străinătate, mai scrie Ziare.com.

Conform sursei citate, senatorul UDMR deţine 1.978.184 de euro la un fond de investiţii din Monaco, 2.334.456 euro la un fond din Elveţia şi 1.314.120 euro într-un depozit de la o banca din Austria, dar şi un depozit de 1.652.800 euro, la o banca din România.
De asemenea, acesta are mai multe conturi, depozite sau plasamente la fonduri de investiţii şi la alte bănci din ţară şi străinătate. Verestoy şi-a făcut public şi portofoliul deţinut în urmă investiţiilor pe bursă şi a trecut în declaraţia de avere şi mai multe împrumuturi acordate.
Verestoy Attila este căsătorit, are un copil şi doi nepoţi.

 
Un comentariu la “Senatorul Verestoy Attila, cel mai longeviv parlamentar

  1. pop mihai

    Foarte tare acest domn. Ne spune si noua cum a facut averea asta impresionanta? Sigur nu prin munca cinstita in slujba comunitatii. Este cel mai longeviv dar si unul dintre cele mai exemplificatoare simboluri ale coruptiei politice din tara noastra!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.