Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cerere de finanţare pentru containere inteligente şi un centru de colectare a deşeurilor în Borsec

Primăria orașului Borsec a depus marți, 24 octombrie o cerere de finanțare pentru achiziționarea a 7 containere inteligente pentru deșeuri și amenajarea unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar (CAV). Orașul ar urma să atragă o finanțare externă de 4,51 milioane de lei din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), aportul propriu fiind de aproape 39 mii de lei.

sursa foto: Primaria orașului Boresc

Containerele inteligente de colectare a deșeurilor vor acoperi cele mai importante părți ale orașului. Potrivit proiectului, locuitorii vor putea să deschidă containerele cu ajutorul unui card, iar greutatea deșeurilor aruncate vor fi măsurate. Costul investiției depășește 700 mii lei. Containerele vor fi livrate în urma unei proceduri naționale de achiziții publice și vor fi instalate în mai multe zone ale orașului: str. Pietrii, Pârtia de schi, bloc ANL, Baia Ó-Sáros, str. Gheorghe Doja ( bloc lung), str. Topliței ( magazin Panda), str. Nouă (Sera).

„Tot în cadrul PNRR am aplicat pentru amenajarea pe strada Minei a unui centru pentru colectarea deșeurilor reciclabile. Conform proiectului, locuitorii vor putea depune gratuit 12 tipuri de deșeuri – tipuri care nu pot fi depozitate la punctele de colectare din cauza dimensiunilor sau a altor caracteristici: anvelope, mobilier, medicamente expirate, baterii și acumulatori.”, informează Primăria orașului Borsec.
În acest scop, Primăria Borsec solicită 3,83 milioane de lei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.