Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cetățenii de etnie maghiară din Harghita așteaptă…

În ultima perioadă am stat de vorbă cu mulți cetățeni maghiari din Harghita, în încercarea de a afla ce părere au ei despre discursurile din ce în ce mai pro rusești ale politicienilor din Ungaria și ale subalternilor lor din România.

Foto: Adevărul.ro

Opinia generală a maghiarilor de rând din România este de dezinteres total față de ce spun politicienii din Ungaria.

”Vin, adună voturile de la noi, ne promit și pleacă. Ce mai contează ce zic ei? Cine credeți că îi mai ascultă” ne-a declarat un maghiar din Borsec.

În linii mari, maghiarii din România nu sunt de acord cu direcția în care merge Ungaria și mai ales cu apropierea de Rusia, dar nu se arată foarte deranjați, deoarece consideră că sunt în siguranță atât timp cât locuiesc în România, care este orientată spre Uniunea Europeană și NATO.

Din păcate, cetățenii maghiari din România au probleme mult mai importante decât cele cu care se ocupă politicienii care îi reprezintă. Maghiarii din România așteaptă ca înainte de discursurile pro Rusia de la cei din Ungaria și de discursurile separatiste ale celor din România să aibă un spital dotat decent la care să meargă, să aibă un drum pe care să nu își rupă mașina, să primească un salariu măcar jumătate din cât ia un politician de la UDMR și să poată să își plătească facturile în această iarnă.

Nu vine nici FIDESZ, nici UDMR și nici Orban să îmi plătească lemnele pentru la iarnă și nici dacă se îmbolnăvesc nu vin la spitalul la care merg eu. Ei sunt cu discursurile lor care nu ne țin nouă de cald și noi suntem captivi pentru că ei ne reprezintă etnic și tot votăm cu ei că nu avem cu cine altcineva. Noi așteptăm ceva, ei ne dau altceva.” a declarat un patron maghiar din Gheorgheni.

Conchidem că discursul pro Rusia pe care l-a avut Orban la vizita sa în Harghita nu a reușit să încălzească maghiarii din România. Discursurile politicienilor nu ajută cu nimic. Maghiarii din Harghita așteaptă altceva, nu minuni, ci lucruri simple, precum un sistem de sănătate decent, drumuri acceptabile, salarii mai bune, dar din păcate nu primesc de la politicienii lor decât discursuri și porția periodică de scandal prin care se încearcă acoperirea neajunsurile.

Iosub Robert

 




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.