Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Chinul localnicilor din Odorhei nu a încetat nici la această oră din cauza ploilor abundente.

A

AVERTIZARE DE FENOMENE METEOROLOGICE PERICULOASE

19 iunie, ora 12:00 – 20 iunie, ora 02:00
În după-amiaza zilei de vineri (19 iunie) și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă (19/20 iunie), vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi vijelii, descărcări electrice și grindină.

 

În ultimele 24 de ore, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au acționat pentru evacuarea apei din 2 pivnițe/subsoluri ale unor case, de pe str. Pantei, municipiul Odorheiu Secuiesc.

Și la acest moment, este în desfășurare o intervenție pentru evacuarea apei din pivnița inundată a unei case, tot în municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Bányai János. În continuare, traficul rutier este oprit pe 3 drumuri județene: DJ 131A, DJ 137, DJ 137A .

Pentru ca populația să adopte măsurile de autoprotecție, în zonele vizate de avertizarea hidrometeorologică imediată COD ROȘU pe râurile Homorodul Mare și Mic, seara trecută, 18 iunie a.c., a fost emis mesaj prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 6 localități. Totodată, în zonele vizate au fost monitorizate permanent cursurile de apă, pentru a stabili dacă nivelul debitelor acestora poate conduce la producerea inundațiilor.

Tot aseară, la ora 17:37, prin sistemul RO-ALERT, a fost emis un mesaj de avertizare a populației privind prezența animalelor sălbatice (urs) în Leliceni.  

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit pentru gestionarea a șapte misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență persoanelor aflate în dificultate.

Având în vedere că județul se află sub incidența unor avertizări hidrometeorologice COD PORTOCALIU, până mâine dimineață, la ora 02.00, inspectoratul județean pentru situații de urgență rămâne mobilizat pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite.

În acest sens, este esențial să ținem cont de sfaturile autorităților și, la fel de important, este să cunoaștem ceea ce trebuie să facem în cazul în care nivelul apei crește rapid și există pericolul unei viituri. Deoarece viața este cea mai valoroasă, facem un apel către oameni să se refugieze în zona superioară a casei, dacă gospodăria este afectată de viituri, să nu traverseze cursurile de apă prin zone neamenajate și să nu folosească podurile sau căile rutiere expuse pericolului în timpul avertizărilor de vreme rea.

Sursa: ISU Harghita

 

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *