Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cine se află în spatele ziarharghita.ro ?

De când a luat ființă ziarharghita.ro am auzit, în special în mediul online, multe povești legate de cine ar fi în spatele acestei publicații. Noi am explicat de la bun început cine suntem și ce facem, dar nu am mai intervenit în aceste povesti deoarece aveam nevoie de notorietate și dacă niște incompetenți s-au oferit ca în mod voluntar să ne facă aceasta notorietate, nu puteam refuza.
Acum, că am cam terminat de râs în interiorul redacției, am decis că e util să râdem și împreună.
Cine suntem noi în realitate ? Un colectiv de specialiști în internet care am decis acum 6 ani să ne luptăm cu tot sistemul și cu toți incompetenții din toate partidele și din toate instituțiile. La început am înființat ziarpiatraneamt.ro care, în 3 ani, a ajuns să fie cel mai citit ziar din Neamț. După asta au urmat ziartarguneamt.ro, ziarbicaz.ro, ziarroznov.ro, ziarroman.ro. Anul trecut am decis să ne extindem și în județele învecinate și am deschis ziarharghita.ro și ziarbacau.ro unde avem de gând, ca și la Neamț, să ajungem cel mai citit ziar în câțiva ani pentru simplul fapt că vrem profit și profitul se obține doar dacă ești cel mai bun. Noi suntem axați în special pe subiecte de corupție și administrație locală și desigur pe criticat incompetența politică și instituțională.
Cine spun alții că suntem noi? Desigur că avem deja în spate experiența de la Neamț, dar totuși, la Harghita incompetenții care inventează povesti sunt ceva mai infantili. Dintre toate poveștile cu partide, personaje politice, oameni de afaceri sau instituții, de departe povestea cea mai interesantă s-a propagat în zona Gheorgheni unde un grup de incompetenți, care sunt apropiați unor personaje politice corupte din acest oraș, au lansat zvonul că în spatele ziarului s-ar afla SRI. Același zvon umbla la început și în Miercurea Ciuc, dar acolo politicienii și unii șefi de instituții s-au lămurit repede de adevăr contactând omologii sau prietenii din Neamț care le-au povestit ce articole am avut noi legate de SRI-ul de la Neamț și ce altercații serioase am avut cu fostul șef al SRI Neamț.
Din păcate, în Gheorgheni, zvonul cu serviciile din spatele ziarharghita.ro este rulat în continuare în mediul online de tot felul de imbecili, așa că am zis că e bine să avem o reacție.
1. În primul rând, la Gheorgheni nu funcționează nici un serviciu secret, nici un DNA și nici poliția nu pare să miște prea mult. Din câte vedem noi, SRI, DNA, DIICOT, etc. nu sunt în stare nici măcar să scape Gheorgheniul de 10% din politicienii corupți, deci nu cred că ar fi în stare să își facă vreodată un ziar.
2. Orice serviciu sau instituție de forță a statului roman, dacă ar face vreodată sub acoperire un ziar în Harghita, nu ar fi atât de incompetenți și nebuni încât să îl facă cu niște români din Neamț. Ar alege cu siguranța niște persoane de etnie maghiară, pentru că județul este cu populație predominant maghiară.
3. Dacă aveam vreodată vreo legătură cu DNA, SRI, DIICOT, ar fi trebuit ca măcar unul dintre articolele noastre despre ce se întâmplă în Gheorgheni să devină dosar penal, dar din păcate, cu riscul de a supăra pe toată lumea, credem că în Harghita serviciile și instituțiile de forță ale statului român sunt complice cu marii corupți, ca prea scapă toți.
Ca un scurt istoric despre buna noastră colaborare cu instituțiile statului, va putem spune că trustul nostru de presă a avut următoarele surprize:
– Pentru că am deranjat hoțiile unui  președinte de Consiliu Județean și a unui fost șef de secție SRI, ni s-au inventat câteva dosare penale și am fost anchetați de Politia Economică, Procuratură, DIICOT și am primit NUP sau clasare la toate dosarele.
– Pentru că am deranjat hoțiile unui politician, la inițiativa unui prefect care era sluga politicianului, am fost iar luați la anchetă de o lista de instituții.
În decursul ultimilor 5 ani, pentru că am deranjat tot felul de corupți și hoți, am fost controlați pe rând de absolut toate instituțiile posibile, și anchetați de toată lumea. Am fost amenințați, filați, intimidați, s-a încercat chiar și cumpărarea noastră, am fost hăituiți prin tribunale și am suportat toate presiunile posibile și nu am fost apărați de absolut nici un serviciu sau instituție pentru simplul fapt că instituțiile statului sunt foarte corupte și sunt de partea hoților, ba mai mult, toate aceste instituții au fost folosite pe rând chiar de către hoți pentru a pune presiune pe noi și a ne bloca activitatea.
Pe viitor, când se mai gândește cineva din Harghita să mai inventeze povești cu noi, să se uite la istoricul nostru, dar cel mai important să se uite în oglindă. Opinia noastră este că aceste zvonuri menite să ne discrediteze sunt lansate chiar de turnători sau de cei interesați ca nimeni să nu strice frăția care este între serviciile, instituțiile și corupții din Harghita.

Iosub Robert
Un comentariu la “Cine se află în spatele ziarharghita.ro ?

  1. Lucian

    Dincolo de filozofia politica afisata un pic de respect fata de cititori nu ar strica Sarrbatori Pascale Fericite tuturor citititorilor ! Se pare ca redactorii dumneavoastra au uitat Sarbatorile Ortodoxe!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.