Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

CJ Harghita a elaborat un ghid pentru noii consilieri judeţeni şi un portofoliu de proiecte, pe obiective strategie

Specialiştii Consiliului Judeţean Harghita au elaborat un ghid destinat noilor consilieri judeţeni, care cuprinde drepturile şi obligaţiile pe care aceştia le au, dar şi cum funcţionează acest organism sau cum se elaborează proiectele de hotărâri. Ghidul consilierului judeţean are 11 pagini şi prezintă consideraţii generale despre administraţia publică locală, care sunt atribuţiile şi rolul Consiliului Judeţean, cum funcţionează acest organism, care sunt comisiile de specialitate, dar şi cum se elaborează proiectele de hotărâri şi care este procedura de vot.

De asemenea, ghidul cuprinde şi un capitol în care sunt prezentate sancţiunile pe care un consilier judeţean le riscă dacă nu-şi îndeplineşte obligaţiile, dar şi detalii despre conflictul de interese şi despre activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Documentul se încheie cu câteva precizări legate de valorile pe care le promovează Consiliul Judeţean, care este viziunea acestuia şi misiunea pe care trebuie să o îndeplinească. „Valorile care definesc Consiliul Judeţean sunt respectarea legii, responsabilitatea faţă de cetăţeni şi comunităţile locale, transparenţa actului decizional, profesional şi etica, eficienţa şi calitatea în activităţile desfăşurate, orientare către beneficiarul actului administrativ şi orientarea spre rezultate”, se arată în materialul care va fi înmânat tuturor aleşilor la 5 iunie.

De asemenea, Consiliul Judeţean a elaborat şi o listă de obiective, planuri şi domenii, considerate strategice pentru dezvoltarea judeţului. Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că ghidul a fost elaborat pentru ca noii consilieri să-şi exercite mandatul cât mai eficient şi să fie ajutaţi în munca lor. „Aş dori ca noii colegi care intră în Consiliul Judeţean să ştie toate drepturile şi posibilităţile ca să-şi exercite mandatul de consilier judeţean cât mai eficient. Sper că, cu ajutorul acestui ghid şi a pachetului de proiecte pe care l-am elaborat, vor fi ajutaţi în exercitarea funcţiei de consilier judeţean şi nu vor pierde timpul, ci vom putea lucra ‘la foc continuu’ „, a spus Borboly Csaba. Consiliul Judeţean Harghita ar urma să se constituie legal în cursul săptămânii viitoare. AGERPRES
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.