Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

CJ Harghita sprijină organizarea pelerinajului de Rusalii de la Șumuleu Ciuc

Marți, 11 mai, a avut loc, online, ședința extraordinară de îndată a Consiliului Județean Harghita.

Pe ordinea de zi s-au aflat modificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului și repartizarea de sume din cota de 6% din impozitul pe venit.

Caracterul de urgență al acestei ședințe a fost dat de faptul că prin modificarea bugetului vor fi alocate fonduri suplimentare pentru desfășurarea programului cultural din cadrul Zilelor Județului Harghita, solicitate de Școala Populară de Artă şi Meserii  „Vámszer Géza”, și organizarea pelerinajului de Rusalii de la Șumuleu Ciuc, solicitate de Serviciul Public de Salvamont și Salvaspeo al județului Harghita.

Vor fi alocați 15,00 mii lei pentru fiecare eveniment în parte. Banii vor fi folosiți pentru asigurarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii Covid-19.

„Vestea bună este că avem posibilitatea de a fi parteneri în organizarea în condiții de siguranță a Pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc, un loc cu însemnătate pentru comunitatea noastră, la care vor participa și reprezentanți ai județelor înfrățite. Evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor de distanțare și a celor de prevenție. Conform calculelor efectuate de Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, 40.000 de persoane pot lua parte, astfel încât să fie respectate cerințele de siguranță”, a precizat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Investițiile pe termen lung pentru comunitate au reprezentat alte două puncte importante pe ordinea de zi:  astfel 115,00 mii lei vor fi alocați din cota de 6% din impozitului pe venit pentru susținerea continuării investiției în comuna Corund, privind rețeaua de apă potabilă.

Consiliul Județean Harghita întinde o mână de ajutor prin repartizarea acestor sume astfel încât investițiile în beneficiul comunității să meargă mai departe. Sunt mai multe lucrări finanțate prin PNDL care se află în situația de a depăși suma din contract și acestea trebuie ajutate.”, a afirmat Biro Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean.

O altă investiție, susținută din cota de 6%,  este construirea sălii de sport a Școlii Generale „Orbán Balázs” din Odorheiu Secuiesc.

În acest sens directorul școlii, Gábos Anna, a apreciat importanța construirii unei săli de sport care să deservească corespunzător pe cei 530 de elevi ai școlii,  aceștia desfășurându-și orele de sport într-o sală de 50 mp. Totodată, directorul școlii și-a exprimat convingerea că prin sprijinul acordat de Consiliul Județean, investiția va putea fi pusă în funcțiune anul viitor. Suma ce urmează a fi alocată de Consiliul Județean Harghita este 1.250.000 lei.

Este vorba de o clădire modernă și impozantă care va deservi elevilor astfel încât aceștia să poată desfășura activități sportive la standarde europene. Vă asigur că vom duce la bun sfârșit ceea ce am discutat.”, a adăugat Borboly Csaba.

În finalul ședinței, președintele Consiliului Județean Harghita le-a adresat participanților invitația de a lua parte la evenimentele ce vor avea loc cu ocazia Zilelor Județului Harghita,  ce se vor desfășura săptămâna viitoare, în perioada 17 – 24 mai.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.