Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

CNS, nemulţumit de faptul că nu există bază legală pentru continuarea strângerii de semnături privind regiunile naţionale

 

Într-un comunicat publicat joi, Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) îşi exprimă nemulţumirea faţă de faptul că, în ciuda ştirilor apărute în presă, nici în acest moment nu există o bază legală pentru continuarea strângerii de semnături pentru iniţiativa cetăţenească europeană privind regiunile naţionale, scrie MTI.

În comunicatul semnat de Balázs Izsák, preşedintele CNS, se arată că au primit răspuns de la Secretariatul general al Comisiei Europene, la scrisoarea adresată de CNS vicepreşedintelui CE, Vera Jourová. Potrivit scrisorii, Comisia intenţionează să recunoască retrospectiv semnăturile strânse după data de 7 mai, dar acest lucru depinde de Parlamentul European şi de Consiliul European. Cu toate acestea, iniţiatorii au fost informaţi despre faptul că, dacă totuşi decid să continue strângerea de semnături pe propria lor răspundere, există riscul ca semnăturile strânse după data de 7 mai să nu fie luate în considerare.

“Suntem convinşi că strângerea de semnături nu poate fi continuată fără o bază legală. Suntem convinşi că oamenii nu pot fi încurajaţi să sprijine o iniţiativă astfel încât semnăturile de susţinere să poată fi anulate ulterior. Suntem convinşi că o acţiune care contravine legii privind protecţia datelor cu caracter personal, nu numai că va expune membrii comitetului cetăţenesc riscului de a fi amendaţi, ci va compromite şi cauza în sine”, se arată în comunicat.

CNS a informat că până în prezent a urmat calea legală şi nu intenţionează să se abată de la aceasta.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.