COD GALBEN de ceata pentru mai multe judete/izolat pot aparea si burnita si polei

0

Articol disponibil în: Română

Inceputul de saptamana aduce noi atentionari de ceata, prin intermediul carora meteorologii avertizeaza asupra faptului ca fenomenul va duce la scaderea vizibilitatii in trafic.

Vizate de o noua serie de atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN sunt, de aceasta data, zonele joase din judete aflate in centrul tarii- Brasov, Harghita si Covasna, cu precizarea ca meteorologii spun ca izolat se pot semnala burnita, polei sau depuneri inghetate, precum si din judetele situate in nordul si nord-vestul tarii-  Cluj, Satu Mare, Maramures, Bistrita-Nasaud. O atentionare similara a fost emisa pentru Mures, Sibiu si Alba.

Din cate anunta Administratia Nationala de Meteorologie, toate aceste judete se vor afla sub incidenta acestor atentionari pana la ora 11, cu mentiunea ca negura va scadea vizibilitatea local sub 200 de metri, izolat chiar si mai mult decat atat, respectiv sub pragul a 50 de metri.

E important de precizat faptul ca negura va fi prezenta in peisaj inclusiv in perimetrul drumurilor nationale si europene ce strabat aceste judete, dar si al Autostrazii A 3, drept urmare participantilor la trafic li se recomanda sa manifeste mare atentie si prudenta, cat sa se evite accidentele.

Ceata s-a semnalat de asemenea, inca de la primele ore ale zilei, si in Timis, Arad, Bihor si Hunedoara.

Sursa: enational.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy