Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cod Galben de instabilitate atmosferică în județul Harghita. Vezi fenomenele vizate și intervalul de valabilitate

ANM a emis un Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse de ploaie cu caracter torențial, descărcări electrice, căderi de grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului. 

Interval de valabilitate: 25 mai, ora 15:00 – 26 mai, ora 11:00

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul și nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, cu rafale ce vor depăși 80…90 km/h.

 

 

De asemenea, pentru  perioada 25 mai, ora 15:00 – 27 mai, ora 20:00, meteorologii au emis și o informare de  instabilitatea atmosferică.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…35 l/mp.
Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

Conform meteorologilor, vremea se va menţine în general instabilă şi în a doua parte a acestei săptămâni.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *