Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cod galben de inundații în 11 bazine hidrografice, valabil până la miezul nopții

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marți, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele ore, în 11 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, până la ora 18:00, se vor produce viituri rapide pe râurile din bazinele hidrografice: afluenții Oltului superior și mijlociu din județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Gorj, Vâlcea și Argeș, Argeș superior (județele Argeș și Dâmbovița), Ialomița — bazin superior și afluenți (județele Dâmbovița și Prahova), Călmățui (județele Buzău și Brăila), Buzău — bazin superior și afluenți (județele Brașov, Covasna și Buzău), Trotuș (județele Harghita, Neamț și Bacău), Putna (județul Vrancea), Râmnicu Sărat (județele Buzău și Vrancea), Bârlad (județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați), afluenții mici aferenți cursului inferior al Siretului și cursului mijlociu și inferior al Prutului (județele Vrancea, Galați și Vaslui) și râurile din Dobrogea (județele Constanța și Tulcea).

De asemenea, până la miezul nopții, fenomene hidrologice importante se vor semnala pe afluenții Oltului mijlociu din județele Sibiu, Gorj, Vâlcea și Argeș, Argeș superior (județele Argeș și Dâmbovița), Ialomița — bazin superior și afluenți (județele Dâmbovița și Prahova).

INHGA menționează că torenți, pâraie și viituri rapide se mai pot produce în intervalul orar 16:00 — 00:00 pe alte râuri mici din bazinele hidrografice aferente județelor Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj.

Atenționarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, mass-media, SC Hidroelectrica SA, Administrațiile Bazinale de Ape Olt, Argeș-Vedea, Buzău-Ialomița, Siret, Prut, Dobrogea-Litoral, Jiu, Mureș.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.