Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cod Galben de ploi torențiale și instabilitate atmosferică în Harghita

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod Galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă de luni, ora 12:00 până marți, 1 iunie, ora 21:00, în județul Harghita.

 

În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

Totodată, manifestări de instabilitate atmosferică sunt așteptate până miercuri, 2 iunie, ora 10:00. În majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin aversvalabilă e ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 … 20 l/mp și, pe arii restrânse, 25 … 30 l/mp.

Meteorologii mai informează că până marți, la ora 21:00, județul Tulcea și zona costieră a județului Constanța se vor afla sub Cod Portocaliu.

În județul Tulcea și în zona costieră a județului Constanța va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 50 … 70 l/mp.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.