Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cod galben de precipitații însemnate în zona de munte a județului Harghita

Meteorologii au actualizat avertizările de vreme rea pentru această perioadă. Din această noapte, zona de munte a județul Harghita intră sub Cod galben de precipitații însemnate.

Interval de valabilitate: 28 mai, ora 21:00 – 29 mai, ora 09:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate

    În intervalul menționat, în jumătatea nordică a Moldovei, precum și în zona de munte a județelor Harghita, Bacău, Covasna și Brașov, va continua să plouă, iar cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp.

De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o atenționare hidrologică Cod Portocaliu pentru râurile Homorod, Olt, Trotuș și Târnave, valabilă până sâmbătă, 29 mai,  ora 14:00, iar  pe râuul Mureș și afluentul Bistricioara, s-a emis avertizare hidrologică Cod Galben, valabilă până duminică, 30 mai, ora 14:00. Sunt prognozate posibile depăşiri ale cotelor de atenție și de apărare, dar şi viituri rapide cu efecte de inundaţii. 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *