Comercianții maghiari râd zilnic de snobismul clienților români

6

Articol disponibil în: Română

steag-asemanator

În mai toată Harghita, în special în zona Lacul Roșu, comercianții de suveniruri, în marea lor majoritate maghiari, râd zilnic de snobismul românilor care cumpără steaguri neoficiale ale României demonstrând că habar nu au cum arată drapelul oficial steag-lacu-rosual țării.
Mai clar, drapelul oficial al României este albastru, galben și roșu și nu are absolut nicio stemă pe el. Deși comercianții de suveniruri au atât steaguri oficiale cât și cu stemă, clienții români le preferă pe cele cu stemă care aduc mai mult a drapelul țării vecine Moldova.
Eu le spun că nu e steagul României și e al Moldovei, dar ei se uită la mine mirați și cumpără tot pe cel cu stema declară un comerciant maghiar. Un steagstemaaltul ne spuneLa început le spuneam și eu dar nu e treaba mea și nu vrem să supărăm clienții … dacă românii nu știu cum arată steagul țării lor noi ce să le facem …
Majoritatea cumpărătorilor de steaguri care seamănă cu cel al României sunt din județul vecin, Neamț, ceea ce face deliciul comercianților maghiari care pe bună dreptate după fiecare vânzare spun a mai venit un patriot moldovean.

D.E.

6 Comentarii
 1. zimbru spune

  pentru cine nu stie, Republica Moldova are pe steag un zimbru.
  iar ceea ce e in fotografie e intr-adevar stema Romaniei.

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Stema_Republicii_Moldova

 2. Licurici spune

  Zimbrule, dacă tot iți place să te documentezi, te rog să arunci o privire și aici: https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Drapelul_României . Autorul articolului are dreptate și îi vei da și tu dacă vei citi materialul din link până la final.

 3. Rosshhu spune

  @Licurici esti praf…..Zimbru are dreptate..steagul Rep. Moldove are zimbru iar steagul Romaniei cu Stema e acela cu stema….dar cum la unii unguri din zona aceea prostia e mama naturi n-ai ce sa le ceri pur si simplu!

  1. ttt spune

   Catre Rosshhu… „la unii unguri din zona aceea prostia e mama naturi” – se srie cu doi de i, asa, pentru cultura ta generala.

   Vezi o mica replica, cum e prostia la unii romani. https://www.youtube.com/watch?v=awwPcxmrxzU

 4. Licurici spune

  Cred că vă canalizati energia în direcția în care nu trebuie. Mai bine ați relua lecturarea articolului, la rece, lăsând deoparte alte idei preconcepute. Este vorba de comercializarea unui steag care nu corespunde cu nici o variantă oficială. Producătorul chinez (căci doar acolo sunt făcute toate) a tipărit și el după cum a primit comanda de la importator. Ceea ce se vede în imagini este cel mult asemănător cu drapelul de lupta al României (al forțelor aeriene, terestre etc), fără laurii aurii din colturile acestuia. Nu contest ca stema nu ar fi a României. Doar că nu este și nu a fost, în forma în care se vede în fotografie, un drapel național al României, în toată istoria ei.

 5. ttt spune

  „Fratilor”…stema e stema iar drapelul este drapel. Drapelul Romaniei este fara nimic in mijloc, adica albastru, rosu si galben, iar cel al Moldovei este cel din acel articol. Atat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy